Primarul Anton Antonovici le-a ordonat aseară tuturor funcționarilor din oraș să-și pună la punct instituțiile pe care le conduc. Un revizor din Petersburg va veni ”incognito” să inspecteze bunul mers al lucrurilor din gubernia Saratov. Dar moșierii Piotr Ivanovici Dobcinschi și Piotr Ivanovici Bobcinschi sunt siguri că l-au identificat. Un tânăr cazat de curând la han, cu maniere alese și servitor, nu poate fi altul decât revizorul din Petersburg.

Mare agitație, mare în Saratov! Anton Antonovici a dat ordine clare ca toți funcționarii să fie cu ochii în patru și să-și verificie insituțiile pe care le conduc. Doctorul e sfătuit să dea bonete curate bolnavilor, să pună o tăbliță deasupra fiecărui pat pe care să scrie în latină denumirea bolii. Bolnavii trebuie să fumeze un tutun mai putin tare zilele astea ca să nu-l ia strănutul pe domnul revizor când va vizita spitalul.

Judecătorul trebuie să-și facă ordine la propriu în ogradă, astfel încât să nu se mai plimbe gâștele printre piciorele petiționarilor, iar inspectorul școalelor să îi spună profesorului de istorie să nu mai vorbească cu atâta patos despre Alexandru Macedon.

Toți funcționarii în frunte cu primarul lor sunt dispuși să facă orice pentru a trece cu bine de inspecția de la Petersburg. Așadar se duc la han să-l impresioneze pe distinsul inspector. L-au identificat în persoana lui Ivan Alexandrovici Hlestacov, un tânăr de bani gata, dator vândut și cartofor înrăit, în căutare de distracții facile însoțit de servitorul său, Osip.

Mare i-a fost mirarea lui Hlestacov când s-a văzut înconjurat de primarul orașului împreună cu toți funcționarii, înghesuindu-se să-i facă favoruri și să-i ofere bani. Ba mai mult, primarul îl invită să-și petreacă întreg sejurul în casa lui.

La domiciliul primarului, Hlestacov face furori. O seduce mai întâi pe fiică apoi pe mamă și le cere pe ambele în căsătorie.

Farsa este descopeită abia atunci când adevăratul revizor vine în gubernie iar Hlestacov fuge lăsându-l pe primar cu buza umflată.

Aceste zile chiar aveți ocazi să vedeți și piesa care tocmai se pune în scenă la Sala Rapsodia de către Teatrul Vienez de Copii. Cu siguranță veți râde iar copiii voștri vor râde și mai tare. Biletele se mai găsesc încă aici:
https://eventbook.ro/theater/bilete-revizorul-teatrul-vienez-de-copii?fbclid=IwAR0sLZH_04EDeNj_HEBrvJt1tzp3kAS9nvYm3gij1WaTbcxutPIdeXL3sII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.