Rezerva

Rezerva

Prințul Harry

Mai întâi a șocat prin ptrintr-o costumație nazistă de Halloween. Apoi a ținut prima pagină a ziarelor fiind acuzat că a consumat droguri. A urmat înrolarea în armată și plecarea în zone de război, despre care presa a scris asiduu până când poziția i-a fos deconspirată și misiunea a fost întreruptă. A fost judecat că nu se însoară și toate ziarele își dădeau cu părere din ce cauză. Când s-a îndrăgostit și a făcut publică relația, a creat un nou șoc. Aleasa era o metisă, actriță la Hollywood care, colac peste pupăză, mai era și divorțată.

Iar șocul cel mai mare a venit după nunta cu această femeie de „moravuri îndoielnice”. A anunțat că „va da un pas înapoi” și o mare perioadă din anii ce vor urma, și-o va petrece la mii de km distanță de Buckingham, alături de soția lui.

Prințul Harry a fost considerat mereu rebelul familiei. Mereu comparat cu perfecțiunea Moștenitorului William, mereu tratat cu răceală și pus în umbra fratelui, mereu amintindu-i-se că el este Rezerva.

Doar că în spatele răzvrătirii lui a stat o traumă petrecută în copilărie, cea mai mare tragedie care i se poate întâmpla unui copil: moartea mamei.

Ducele de Sussex a hotărât să-și spună povestea, așa cum a simțit-o el, într-o autobiografie care i-a zguduit din nou relația cu Palatul Buckingham. Unii spun că a fost picătura care a umplut paharul, picătura care ar putea declanșa sfârșitul Monarhiei Britanice.

Ce este o Rezervă

Poate scopul cel mai mare al familiilor regale este să-și asigure un moștenitor. Și cel mai bine ar fi, nu doar unul singur. Este nevoie și de o Rezervă deoarece nu se știe niciodată ce poate rezerva viața. Un accident tragic sau o boală gravă, pentru care fratele mai mic are șanse mari să fie un donator compatibil, fac ca  existența Rezervei să fie obligatorie.

William a fost primul moștenitor al noii famillii întemeiate de Charles și Diana. Dar, cuplul regal trebuia să aducă pe lume și o Rezervă. La 15 septembrie 1984, Harry, al doilea fiu, a fost prezentat presei. Acum continuitatea la Tron era asigurată.

Moartea Dianei

Mezinul avea 12 ani când, într-o noapte a fost anunțat cu răceală de către tatăl său că „Mami” fusese implicată într-un accident de mașină. Din păcate nu supraviețuise.  

Creierul lui Harry a refuzat să accepte moartea Dianei. Își construise o poveste în care mama lui înscenase accidentul pentru a putea fi liberă, pentru a-și putea trăi viața departe de blitz-urile paparazzilor. Cu acest gând pășea cu capul în jos, alături de fratele său, în spatele sicriului pe care îl credea gol.

William and Harry la înmormântarea Dianei

Anii adolescenței și i-a petrecut departe de căldura părintească, pe la internatele celor mai bune școli. Nu a fost nici pe departe un elev model. Nici ușă de biserică nu era, nici rezultate excelente la învățătură nu avea. Și tabloidele nu pierdeau niciodată ocazia să-l vâneze.

Mereu pe prima pagină

Probabil nimănui nu i-ar plăcea să fie mereu pe prima pagină a ziarelor, dar lui cu atât mai puțin. Pierduse cea mai dragă ființă din viața lui din această cauză.

A crezut că dacă se înrolează în Armată și pleacă în zone de conflict, paparazzi nu îl vor urmări și pe front. Dar i-a subestimat. I-au identificat poziția și au trâmbițat în toată presa. Misiunea a fost anulată, deoarece Prințul devenise o țintă vie, pe capul căreia se pusese o uriașă recompensă.

În aceste condiții, a renunțat la careira militară și s-a cufundat în depresie. Viața lui alterna între petreceri dezlănțuie, cu droguri și alcool sau autoizolare în propria locuință. Între timp, relația cu presa nu făcea decât să escaladeze. Fiecare prietenă era urmărită, fotografiată, studiată și pusă la zid. Toate relațiile au avut același final: partenerele i-au spus adio in cauza paparazzilor.

William s-a căsătorit cu Kate iar familia lor a început să se mărească iar paparazzi îl urmăreau în continuare pe Harry, Rezerva cea rebelă. Era o țintă bună. Trebuiau doar să se țină după el și sigur va face o prostie. Dacă nu va face, o vor inventa iar lumea va crede.

Meghan…

Pe Meghan a remarcat-o într-o postare haioasă a unei prietene comune pe o rețea de socializare. A fost dragoste la prima vedere. La început, relația lor a fost la distanță și ținută în mare secret. Simțea că nici familia și nici presa nu o vor scuti de răutăți. Era o actriță din Canada, divorțată și, mai mult, avea origini afro-americane.

Când a venit momentul să facă anunțul și să o prezinte oficial, bomba a explodat. Presa era mereu pe urmele ei și ale familiei ei, trecutul le era scormonit în cel mai mic amănunt și tot felul de lucruri intime despre ei puteau fi citite pe orice tarabă cu ziare.

Împotriva tuturor

Durerea cea mai mare a lui Harry era că Palatul, adică familia lui, nu făcea nimic să oprească teroarea. Ba chiar întrețineau relații de prietenie cu ziariștii care îi omorâseră mama iar acum îi distrugeau lui viața.

Nu avea voie să-i dea în judecată, nu avea voie să riposteze în niciun fel și simțea că tragedia din 1997 se poate repeta oricând.

A urmat nunta, pentru care a obținut acordul Reginei. Se aștepta ca lucrurile să intre pe făgaș normal. Dar nu a fost să fie. Scandalurile cu presa și cu familia se țineau lanț.

Singura soluție pe care o vedea era „să facă un pas înapoi” și să stea o mare parte din an departe de Anglia pentru a-și proteja familia.

A reușit cu greu să negocieze pentru a-și asigura păstrarea gărzilor de corp. Și-a luat familia și au plecat în Canada iar mai apoi în Statele Unite. Ulterior, protecția garantată de familia lui a fost retrasă. Prințul Harry este în continuare implicat în acte de caritate și își duce viața alături de soția și copiii lui.

One Reply to “Rezerva”

  1. Nu fi pare ceva pată rușinoasă din contră bine a făcut că și-a spus ce avea de spus chiar și într-o carte…. În orice caz tatăl lui și fratele său se poartă foarte urât cu el în plus William zâmbește forțat Harry însă nu…. Nu mi se pare normal ca el Harry să fie tratat așa în ciuda rebeliunii lui,din contră…. Dacă vă uitați la pozele cu înmormântarea reginei veți vedea ura și cruzimea tatălui atunci când nu i-a permis să poarte aceeași uniformă ca a lui William la înmormântarea bunicii lui…credeți că v-a uita așa de ușor?! Nici vorbă….astea toate se vor întoarce ca un bumerang înspre rege și regină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.