Acolo unde cântă racii

Acolo unde cântă racii

Chase Andrews a fost găsit mort noaptea trecută lângă foișorul de pe mlaștină. Șeriful din Barkley Cove susține că este vorba despre o crimă. În urma lui, asasinul nu a lăsat nicio urmă în solul plin de nămol și nicio amprentă pe grilajul foișorului. Toți ochii sunt îndreptați acum spre Fata Mlaștinii, despre care tot orașul știe că a avut o legătură amoroasă cu arătosul Chase, acum căsătorit. Ea ar fi fost singura capabilă să-și șteargă toate urmele.

Mai întâi a plecat mama. Apoi frații cei mi mari și în cele din urmă Jodie care era puțin mai mare decât ea. A rămas singură cu tatăl ei, cel din cauza căruia plecaseră toți. Un bărbat bețiv și violent , care acum, când rămăsese doar cu mezina, stătea mai mult plecat. Kya a fost nevoită să învețe să supraviețuiască de una singură.

Taică-său îi lăsa doar un dolar cu care trebuia să se descurce timp de o săptămână. Nu avea nici 7 ani atunci când a învățat să gătească și să mențină curățenia în toată baraca. Până și tatăl ei era impresionat de fată. Kya zâmbea în patul ei de pe verandă când își amintea că în ziua aceea îi spusese pentru prima dată „scumpa mea”.

Ultimul care dispăruse din viața Kyei fusese tatăl ei. Pur și simplu, nu mai venise acasă de câteva zile, iar ea știa că nici pe el nu-l va mai vedea vreodată. Acum rămăsese și fără dolarul săptămânal. Singura idee care i-a venit să poate supraviețui, a fost să planteze ciuperci și să afume pește, pe care să i le vândă lui Săltărețu’, proprietarul magazinului de pe malul celălalt. Noroc că îi rămăsese șalupa cea veche a tăticului.

Într-o zi, s-a trezit la ușă cu o doamnă care voia să o ia la școală. Kya nu vioia să-i deschidă, dar s-a lăsat ademenită de promisiunea unui prânz adevărat, cu plăcintă de pui așa cum îi făcea mămica. Nu avea să meargă decât o singură zi în viața ei la școală. A știut asta din clipa când a văzut cum râd ceilalți copii de ea.

Începând de a doua zi, s-a ascuns de doamna de la școală, până când în cele din urmă, a uitat și ea de existența Fetei din Mlaștină. Zilele Kyei se scurgeau liniștit, in singurătate, în perfectă armonie cu natura și cu mlaștina care îi devenise familie. Pescărușii erau frații ei, pe care îi hrănea zilnic din puținul ei. Îi plăcea să urmărească ritualurile de împerechere ale insectelor, să observe fiecare plantă în parte și să savureze aerul sărat al bălții.

Pe Tate l-a cunoscut pe apă, prin canalele pe care hoinărea zilnic în șalupa ruginită a lui tăticu’. Din primul moment, a știut că se putea baza pe el. Începuse să dorească să-l vadă de departe. Nu îndrăznea să se apropie de el. Până într-o zi când a început să găsească pene de păsări rare, așezate pe butucul din fața barăcii ei. În fiecare zi o nouă pană, una mai fermecătoare decât cealaltă.

Tate, băiatul cu părul ciufulit și blond, era cel care i le dăruia. Ea avea 15 ani, el 18. Se vedeau zilnic și hoinăreau pe canale. El a fost cel care a învățat-o să citească, cel care a luat-o în brațe și a sărutat-o pentru prima oară.  Știa că o iubește. Iar ea îl adora.

Tate absolvise liceul și venise vremea să meargă la facultate. I-a spus Kyei că va pleca să  studieze biologia dar va veni cât se poate de des să o vadă. Prima dată va veni chiar de Crăciun.

Venise Crăciunul și inima Kyei bătea cu putere. La cel mai mic zgomot, ieșea să vadă dacă a apărut barca lui Tate. Dar zilele treceau și el nu apărea. De acum îi era clar că o părăsise și el.

Nu mai voia să iubească. Nu mai voia să facă nimănui loc în inima ei. Dar Chase Andrews i-a luat mințile cu farmecul lui. Știa să vorbească și să cânte la muzicuță, era romantic și chiar îi aducea în discuție căsătoria. Iar ea crezuse. Din nou. Nu numai că a părăsit-o și s-a însurat cu alta, dar Chase a și prins-o singură, a bătut-o și era cât pe ce să abuzeze de ea.

Iar acum este învinuită de crimă cu premeditare, pândind-o scaunul electric.

Mi-a plăcut?

Da! Povestea unei copile puternice, a unei femei zbătăioase, poveste dură dar în același timp suavă; tristă dar plină de dragoste curată. Un roman bine scris, plasat într-o zonă exotică, presărat cu descrieri bogate, îmbinate armonios cu misterul unei crime. V-o recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.