Cine au fost adevărații Avengers

Cine au fost adevărații Avengers

Îi știți ca pe niște super eroi care au doborât recorduri de box office. Dar Dar „The Avengers” (Răzbunătorii) au fost, de asemenea, un grup de asasini evrei care au vânat criminali de război naziști după cel de-al Doilea Război Mondial. Au străbătut întreaga lume, din Europa până în America de Sud, atingându-și principalul scop: răzbunarea.

Chiar dacă au torturat și ucis 11 milioane de oameni, naziștii nu au fost niciodată pedepsiți cu adevărat pentru Holocaust. Sigur, au existat procesele de la Nürnberg, dar aceste proceduri bine mediatizate au fost doar o picătură în ocean. Peste 13 milioane de oameni care au contribuit la Holocaust, trăiau liberi în vestul Germaniei. Aceștia erau agenții Gestapo-ului și gărzile SS care pătrunseseră în case, târâseră cetățeni îngroziți în stradă, despărțiseră copiii de părinți și femeile de bărbați, îi înghesuiseră în vagoane de vite și mai apoi îi uciseseră în chinuri groaznice.

Cu toate acestea, la patru ani de la capitularea Germaniei, doar 300 dintre acești oameni au fost arestați. Aliații au decis că urmărirea naziștilor nu merită timpul, banii și efortul lor considerabil. Pe scurt, cei mai mulți au scăpat și erau liberi să-și trăiască viețile în tihnă.

Abba Kovner

Portrait of Abba Kovner during his mission to Palestine on behalf of ...

Asta până când Abba Kovner a luat situația în propriile sale mâini. Abba era un evreu, supraviețuitor al Holocaustului, care scăpase din lagărul din Vilna târându-se prin sistemul de canalizare. Odată eliberat, s-a alăturat unei bande de luptători din rezistență și a luptat împotriva naziștilor.

În prima fază a operațiunilor lor, Răzbunătorii au vânat naziști unul câte unul. Deghizându-se în parlamentari aliați, ei făceau arestări false, dar prizonierii lor nu ajungeau niciodată în vreo celulă. Adesea, Răzbunătorii pătrundeau în casele unor oameni care lucraseră în lagărele morții și îi spânzurau în garajele lor. Își ștergeau apoi urmele creând scenele unor sinucideri. Alteori, pur și simplu îi urmăreau și treceau peste ei cu mașinile ăn locuri nepopulate de pe atostrăzi. Nimeni nu părea să observe numărul tot mai mare de morți în rândul foștilor naziști.

Poate cea mai dură răzbunare a fost atunci când avengers s-au strecurat într-un spital și au injectat un agent invalid al Gestapo-ului cu o seringă plină de kerosen.

O altă grozăvie a lor a fost uciderea în masă a 2283 de prizonieri germani de război, foști membri SS.

Bibliografie:

knowledgenuts.com

wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.