CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE – Anna Todd

CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE – Anna Todd

“Cele mai stralucitoare stele” este primul volum din seria “STARS”. Scriitoarea ne a obișnuit cu volume care se termină astfel încât să aștepți cu sufletul la gură următorul volum. Anna Todd scrie simplu, dar în același timp firul povestirii te face să devorezi volum după volum și ..de ce nu..să te transpui în pielea personajelor principale și să traiești la maxim povestea.

Volumul începe cumva în viitor, în septembrie 2019, cu trăirile personajului principal, Karina- o tânără americancă născută și crescută în diferite garnizoane ale armatei, tatăl său fiind cadru militar. Karina își asteaptă într-o cafenea din Atlanta iubirea vieții, de care se desparte la finalul volumului, un soldat cu “ nume ciudat”, de culoare, Kael. Toate trăirile și sentimentele o năpădesc, iar revederea o tulbură. A doua zi urmau să se vadă la o înmormantare, dar vom descoperii probabil în următorul volum cine murise.

Cartea se continuă cu o întoarcere în timp, în anul 2017, în care o găsim pe tânăra maseuză Karina, care la vârsta de 20 de ani îsi achiziționase propria căsuța, din dorința de a se detașa de viața în cazarmă, precum și din dorința de a se detașa de noua ei familie-parinții au divortat, Karina și cu fratele său geamăn ,Austin, au ramas cu tatăl lor, un cadru militar dur, ”un soi de dobitoc“ după spusele ei, care se recăsătorise și care părea foarte fericit cu noua sa soție,Estelle, o bucătăreasă desăvârșită. Locuia în mica ei căsuță cu colega de la salonul de masaj, Elodie, o franțuzoiacă minionă, însărcinată și căsătorită cu un soldat. În fiecare marți seara la ora 7 fix trebuia să ia masa cu tatăl și mama vitregă, lucru care o deranja destul de mult. De aici începe să curgă povestea spusă de Karina.Pe de o parte, ne atrage în trecutul și prezentul familiei ei, pe de altă parte ne împărtășește fulgerătoarea apropiere de acest soldat de culoare Kael, despre care nu știe nimic, dar în preajma caruia se simte în largul ei.

Karina este o tânără maturizată mult prea devreme, care face totul pentru a dovedi că se descurcă singură în orice situație “ Eu voi fi întotdeauna în regulă!”. Își face mereu griji pentru oamenii din jurul său, în special pentru fratele geamăn “mai mic cu 6 minute”, care intra în tot felul de încurcături, ca la sfârșitul volumului să aflăm că, deși cei doi frați și-au promis să nu se înroleze niciodata în armată, acesta își depune dosarul pentru înrolare, poate și împins de Kael care consideră că armata îl va disciplina și va înceta să ”își bată joc de viața lui” ceea ce o face să treacă prin stări de furie,teamă și hotărăște să pună punct relației furtunoase cu Kael, astfel încheindu-se volumul 1.

Întâlnirea dintre Karina și Kael are loc în salonul de masaj. Întâmplarea face ca acesta să fie coleg pe front cu soțul lui Elodie. Elodie îl aduce în casa Karinei și de aici începe să se țeasa furtunoasa dragoste dintre cele doua personaje. Karina îl găsește frumos, puternic și misterios, mai ales că acesta nu îi povestește mare lucru despre viața lui, dar cu toate acestea ea se deschide în fața lui, și își povestește durerile din trecutul vieții ei, dorul de mama, precum și aspirațiile viitorului ei. Karina cunoaște foarte bine traumele soldaților întorși din crudul război.

Dragostea dintre cei doi se naște fulgerător, pasiunea și trăirile ating cele mai inalte culmi. Autoarea ne face părtași la magnetismul dintre cele două personaje. Liniștea și fluturii din stomac sunt brusc curmate într o după-amiază când, întorcându-se de la serviciu, Karina vede mașina tatălui ei in fața casei sale. Apropiindu-se, își aude tatăl și iubitul certându-se. Se pare ca cei doi se cunoșteau dintr-o misiune soldată cu mulți morți, cu trauma posttraumatică, o misiune în care adevărul a fost mușamalizat și a fost închisă urgent. Fericirea Karinei se prăbușește, neștiind pe cine să creadă: pe tatal manipulator, avid de putere și control sau pe iubitul pe care abia începuse să-l cunoască. Îi dă afară din casă pe amândoi și decide să se îndepărteze de ambii. Suferința despărțirii pune stăpânire pe Karina, dar nu poate sta departe de Kael și decide să continue drumul abia început al descoperirii partenerului. Insa dupa 20 de minute petrecute împreună, descoperă în mașina lui Kael dosarul de înrolare in armată a lui Austin și totul se prabușeste în sufletul Karinei..

Continuarea o vom descoperi în al doilea volum al trilogiei “Stars”.

recenzie de Andra Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.