Cenușăreasa

Cenușăreasa

Atențiune, atențiune! Opera Comică pentru Copii anunță:

Don Ramiro, prințul de Salerno, își caută soție. Și susține că a găsit-o deja în persoana unei fete misterioase de la balul mascat pe care l-a dat la palatul lui. Doar că misterioasa tânără a dispărut înainte de miezul nopții, fără să spună cine este și unde poate fi găsită. Singurul lucru pe care l-a lăsat în urma ei, a fost un indiciu. Și nu, nu este vorba de un condur. Fata a plecat de la petrecere încălțată cu ambii pantofi :).

Prințul de Salerno vrea să se însoare. Dar evident, nu cu oricine. Vrea de soție o tânără bună și inocentă, care să-l iubească pe el și nu funcția pe care o ocupă în regat. Așa că, el împreună cu valetul Dandini, pun la cale o farsă. Cei doi fac schimb de haine și de identități și pornesc în căutarea fetei ideale.

Ajung în casa lui Don Magnifico, tatăl a două fete răsfățate, rele șu urâte și părintele vitreg al Cenușăresei. Când tânăra năpăstruită și prințul (acum valet) se întâlnesc, se îndrăgostesc la prima vedere. Așa cum era de așteptat, cele două surori îl curtează pe valetul în haine de prinț, luptându-se pentru inima lui.

Urmeză, desigur invitația la bal. Cenușăreasa se transformă într-o tânără încântătoare și stilată din înalta societate, iar clasica trăsură din dovleac suferă câteva modificări savuroase. Și așa cum vă spuneam, Cenușăreasa dispare la miezul nopții încălțată cu ambii pantofi. Totuși îi lasă prințului un indiciu. Dar nu vreau să vă stric surpriza și mai multe nu vă spun :).

Vă las să descoperiți singuri weekend-ul acesta la @Opera Comică pentru Copii. Așadar luați-i pe cei mici într-o călătorie magică și nu o să regretați. Veți râde în familie și veți pleca fredonând.

Regia spectaculoasă este semnată de maestrul Cristian Mihăilescu pe muzica compusă de de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, inspirată din binecunoscutul basm al scriitorului American Charles Seddon Evans.

Bilete încă mai găsiți aici

2 Replies to “Cenușăreasa”

    1. Bună seara. Ar fi trebuit să se joace și weekendul acesta la Opera Comică pentru Copii, dar având în vedere situația pe care o traversăm, puteți urmări spectacolul live online pe facebook opera comica pentru copii, începand de la ora 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.