Îngeri căzători

Îngeri căzători

Dublă tragedie la reuniunea sufragetelor de săptămâna aceasta! O fetiță de numai cinci ani a fost agresată și ucisă de un pedofil care se strecurase în mulțime. Ivy May, venise la adunare însoțită de sora ei mai mare și de o prietenă, toate trei fetele aflându-se în grija lui Kitty Coleman, o prietenă de familie și membră importantă a grupului de sufragete. La momentul dispariței fetiței, dna Colaman a fost lovită mortal în piept de copita unui cal.

Maude Coleman și Livy Whaterhouse au știut din prima clipă în care s-au văzut că vor fi cele mai bune prietene. Prima lor întâlnire a fost în cimitir la moartea Reginei Victoria. Mormintele familiilor lor se aflau unul în fața celuilalt. Al lui Maude era decorat cu o urnă mare, iar al lui Livy cu un înger la fel de mare. În aceeași zi, fetele s-au împrietenit și cu Simon, fiul unui gropar, care avea să le devină nedespărțit în plimbările prin cimitir.

Maude, singură la părinți, cu o situație materială bună, părinți moderni și o mamă foarte frumoasă. Livy, frumoasă, cu un păr superb, provenind dintr-o familie tradiționalistă și cu o surioară mai mică. Cele două fete au devenit curând și vecine datorită relațiilor de muncă dintre tații lor. Au crescut deci împreună, Maude mai mult prin casa familiei Whaterhouse. Iar plăcerea lor cea mai mare era să se plimbe împreună cu Simon prin cimitir. Livy era pasionată de statuile îngerilor de pe morminte. Le cunoștea pe fiecare în parte și avea propria ei teorie despre îngeri. Credea că fiecare stea căzătoare este un înger trimis pe pământ de Dumnezeu

Kitty Coleman are și ea o pasiune pentru cimitir. Mai exact pentru directorul acestuia, dl. Jackson. Cei doi au o aventură din care Kitty se trezește cu o sarcină de care trebuie să scape. Despărțită de amant, dna Coleman își găsește alinarea în lupta femeilor pentru a obține dreptul la vot. Astfel, își petrece tot timpul printre sufragete, pune la cale campanii și întruniri și își neglijează fiica. Maude își găsea alinarea în casa familiei Whaterhause, lângă Livy și mama ei.

Kitty Coleman împreună cu prietenele ei sufragete au organizat o mare întrunire a femeilor, presărată cu distracții atractive pentru copii. Maude, Livy și Ivy May, sora ei mai mică, ardeau de nerăbdare să participe. Dar dna Whaterhouse nu era dornică să iasă din casă și nici nu își dorea să se afle în preajma lui Kitty Coleman și ale colegelor ei. Așa că a inventat o răceală, lăsându-și fetele doar în grija mamei lui Maude, ocupată cu treburile organizatorice.

Mai întâi, criminalul a atins-o în zonele intime pe Livy. Iar apoi Simon l-a zărit și i s-a părut ceva suspect în înfățișarea lui. Dar toți s-au alertat abia când Ivy May a dispărut.

Kitty Coleman nu se afla la momentul acela lângă copii. Își trăia propria tragedie fiind lovită în piept de copitele unui cal.

Ivy este găsită violată și strangulată pe un teren viran din apopiere. Livy își pierde sora și Maude, mama. Și odată cu ele și prietenia lor.

Se vor regăsi ani mai târziu, tot în cimitir, de data aceasta la funerariile regelui.

Mi-a plăcut?

Da. O poveste așternută într-o atmosferă sumbră, în care simbolurile abundă iar imaginația este liberă să le dea orice înțeles. Pedeapsă pentru adulter, răzvrătire împotriva societăți, prietenie înscheiată pe un tărâm al morții. Dar puteți să pătrundeți în lumea stranie a personajelor doar citind cartea, pe care v-o recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.