Un apartament la Paris

Un apartament la Paris

Pictorul Sean Lorenz a încetat din viață astăzi după amiază în urma unui infarct. Moartea artistului este învăluită în mister, cu atât mai mult cu cât în urmă cu câțiva ani fiul acestuia a fost răpit și ucis, iar făptașul nu a fost încă prins. Ce secrete avea Lorenz? Cine și de ce a dorit să-i distrugă viata?

Madeleine Green tocmai trecuse printr-o relație nefericită care se terminase cu o depresie severă. Atât de severă, încât renunțase la poliție și încercase să se sinucidă. Acum era pe calea cea bună. Avea propriul business și își dorea un copil. Îsi vizita cu regularitate medicul ginecolog pentru o fertilizare in vitro. Anul acesta, de sărbatori,s-a hotărât să mearga la Paris să se încarce cu energia orașului.

Gaspard Coutances, un dramaturg de succes de origine franceză, dar stabilit de ceva timp în America, pare să se afle într-o lipsa de inspirație îngrijorătoare. Totuși și anii trecuți se confruntase cu așa ceva dar până la urmă a găsit soluția să scrie piese de succes care se joacă și acum pe marile scene din lume. Deși îl urăște și ii dă o dispoziție proastă, va merge la Paris de sărbători. Acolo și-a revenit mereu când a fost în impas. Se va închide într-un apartament confortabil și muza va veni cu siguranță.

Paris, sărbători, milioane de turiști! Apariția de erori la închirierea proprietăților este deci garantată. În acest context, fără să știe unul de altul, Madeleine și Gaspard s-au întâlnit în apartamentul luxos pe care îl rezervaseră amândoi. Temperamentele lor puternice au dus inevitabil la un conflict. Era clar că unul dintre ei trebuia să elibereze locuința. Doar că apartamentul ascundea multe secrete, pe care inițial fiecare dintre cei doi încearcă separat să le deslușească. Aici fusese până în urma cu un an și ceva reședința și atelierul celebrului pictor Sean Lorenz.

Talentul lui Sean fusese remarcat încă din adolescență. Își începuse „cariera” ca grapher împreună cu alți doi prieteni, un băiat și o fată. Opara lui suburbană a atins apogeul după ce a cunoscut-o pe Penelope, viitoarea lui soție. Pictase pe vagoane de metrou cele „21 de Penelope” care aveau să-i aducă celebritatea. Acesta a fost momentul în care a ieșit la iveală gelozia fostei colege din grup, cunoscută în anturajul lor sub porecla de LadyBird. S-a dovedit că fata se îndrăgostise de el și îl iubea cu o pasiune obsesivă și dăunătoare.

După căsătorie, Sean se mutase în Franța și la insistentele soției a început să picteze pe pânză. Curând, familia lor a fost întregită de un de un băiețel.

Tablourile lui Sean se vindeau rapid în toată lumea și totul părea sa meargă perfect în mica sa familie. Lucrurile aveau să se schimbe însă când pictorul s-a reîntors în America împreună cu Pelelope și fiul lor, Julian. Fusese invitat să expună  la un prestigios vernisaj, o mândrie pentru orice artist. Într-una dintre dimineți, în timp ce mergeau pe trotuar, Penelope și Julian au fost răpiți. S-a cerut o rascumparare consistentă, însă a fost eliberată doar mama. Penelope a povestit șocată că băiețelul fusese ucis chiar în fața ei.

Relația dintre Sean și Penelope nu a supraviețuit tragediei. Ea a rămas cu cicatrici urâte, fizice dar mai ales psihice, care în final au dus către suicid.

Cu toate acestea, în ultimul an al vieții, Lorenz încerca să-și convingă toți cunoscuții că fiul lui era viu.  Desigur, nimeni nu l-a luat în serios,pana când Gaspard și Madeleine au descoperit niște indicii incredibile chiar în ultimile opere ale artistului, care se credeau pierdute.

Este posibil ca Julian să fi supraviețuit? Si daca da, care avea sa fie viata lui de acum înainte, când și-a pierdut ambii părinți. Vă recomand să căutați „Un apartament la Paris” și veți dezlega misterul.

Păreri

O poveste alertă, mai ales în a doua jumătate. Răsturnări de situații, personaje bine conturate și suspans. O carte care m-a ținut „în priză” și m-a făcut să îmi doresc să citesc și altele scrise de Guillaume Musso. Recunosc ca acesta a fost primul contact cu acest autor, deși din câte am înțeles, Un apartament la Paris nu este printre cele mai reușite creații ale lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.