Gulliver -Musical la Opera Comică pentru Copii
Mi-am dus de curând fetele la musicalul Gulliver de la Opera Comică pentru Copii. Știam că Ralucăi o să-i placă, dar aveam emoții cu Roxana (4 ani). Ce să vă zic? Că s-a amuzat și a râs în hohote aproape tot spectacolul? Le-a plăcut amândurora atât de mult, încât m-au pus să le citesc și cartea.
Musicalul surprinde prima călătorie a lui Gulliver și anume cea în Liliput (Țara Piticilor). După ce vaporul său naufragiază, Gulliver se trezește legat cu panglici și captiv în țara micilor omuleți. Face cunoștință cu tiranicul dar amuzantul rege Pluth care îl informează pe Gulliver că este prizonier și îl trimite în țara vecină, Blefuscu să recupereze flota care îi fusese furată.
Gingașa regină Iasomy, soția lui Pluth și cei doi pitici răpiți de rege din alte povești îl roagă pe Gulliver să-i ia și pe ei cu el când va pleca din Liliput. Va ceda eroul nostru în fața frumoasei regine?
Dacă doriți să aflați mergeți să vedeți spectacolul de la Opera Comică pentru copii în regia Antoanetei Cojocaru.
Muzica pe care vor cânta și dansa toate personajele este scrisă de Marius Țeicu. Deci cu siguranță veți ieși din sala de spectacol fredonând ”Bâza, bâza” sau ”Eu sunt însuși Gulliver”.
Și să vă spun și un mic secret din culise. Actorii joacă 90 % din spectacol în genunchi, iar Gulliver pe papainoage. Închipuiți-vă câtă muncă a fost în spatele cortinei pentru a aduce pe scenă povestea lui Swift. Călătoriile lui Gulliver au fost des ecranizate, dar nu oricine s-a încumetat să le pună în scenă, tocmai din cauza dificultății de a realiza proporțiile dintre personaje.