Insula misterioasă

Insula misterioasă

Jules Verne

5 prizonieri americani aflați în orașul Richmond, au evadat cu un balon cu aer cald aflat în piața publică. Fugarii au profitat de vremea rea care a întârziat călătoria programată și au furat balonul. Cine sunt și ce s-a întâmplat cu ei? Au reușit să supraviețuiască furtunii groaznice sau au sfârșit violent? Click pe link și veți afla:

Plin război de secesiune. Inginerul Cyrus Smith și slujitorul său Nab , ziaristul Gedeon Spillet, marinarul Pencroff și nepotul său Herbert hotărăsc să evadeze din orașul Richmond unde aveau statutul de prizonieri de război.  În mijlocul pieței din oraș trona un balon uriaș, gata de decolare. Doar că vremea, îngrozitor de aspră, a dejucat planurile călătorilor. Autoritățile au decis să amâne zborul până vremea va deveni favorabilă.

Pentru cei 5 prizonieri, acesta era momentul ideal de a se face nevăzuți. Nu stau mult pe gânduri,  își dau întâlnire noaptea și se lansează în aer.  Vântul teribil și ploaia, fac mașinăria de necontrolat și cu toate eforturile lor, în cele din urmă inevitabilul de produce. Se prăbușesc în mare, dar spre norocul lor în imediata apropiere unei insule.

Cei 5 naufragiați nu au nicio șansă să plece de acolo. Nu le rămâne decât să se adapteze și să supraviețuiască. Cyrus Smith, prin cunoștințele sale vaste, se remarcă imediat ca leader. Împreună devin adevărați coloniști, reușind să-și amenajeze o căsă complet utilată, să cultive pământul și să facă fiecare element al naturii să lucreze în favoarea lor.

Reușesc chiar să-și amenajeze o stână, să construiască un vapor și să înființeze o linie de telegraf.  Aveau tot ce le trebuia pe insulă. Chiar își promiseseră că se vor întoarce împreună cu familiile, dacă ar fi să plece vreodată de acolo

Doar că lucruri ciudate încep să se întâmple. Aveau senzația că nu sunt singuri. Cineva îi supraveghea în permanență și îi salva din toate primejdiile. Numai că oricât l-ar fi căutat, acest „cineva” nu avea de gând să se arate.

Providență, știință și tehnologie duse la extrem sau doar simple coincidențe? Ce mister ascunde Insula misterioasă, veți afla citind cartea.

Mi-a plăcut?

Da! L-am regăsit cu plăcere pe Jules Verne-ul din copilărie. Nu citisem Insula misterioasă, însă devorasem Copiii căpitanului Grant și 20.000 de leghe sub mări. Și am avut mari surprise regăsind un vechi personaj preferat. Prietenii știu de ce ?

Știați că…?

  • Majoritatea romanelor lui Verne au fost respinse de editori pe motiv că sunt „prea științifice”. Editura Hetzel l-a ajutat pe scriitor să-și îmbunătățească scrierile, astfel încât ele să fie pe înțelesul și pe placul publicului larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.