Povestea zilei – Anne Spencer Morrow Lindbergh

Povestea zilei – Anne Spencer Morrow Lindbergh

22 iunie 1906. Se năștea Anne Spencer Morrow Lindbergh ce avea să devină cunoscută drept scriitoare și prima femeie deținătoare a unui brevet de pilotaj. Ea și soțul ei Charles Lindbergh, pilot și el, și-au trait viața la înălțime. Au reprezentat unul dintre primele cupluri de celebrități din America, fiind invidiați de milioane de oameni.

Însă, pe 1 martie 1932 viața lor a luat o turnură tragică. Primul lor fiu, în vârstă de nici doi ani, a fost răpit din casa familiei Lindbergh, unde nu s-a mai întors niciodată.

Un cuplu celebru de aviatori

Soții Lindbergh (1906 – 2001), iîn prima lor fotografie după căsătorie

Charles Lindbergh a fost primul pilot care a zburat solo pe ruta New York – Paris. În urma acestei realizări și-a câștigat mii de admiratori și mai ales admiratoare în toate colțurile lumii. Primea mii de scrisori printre care și nenumărate cereri în căsătorie.

Pe Anne Morrow a cunoscut-o în timpul unei călătorii pe care a făcut-o în Mexic. Era fiica ambasadorului american. Pentru ambii a fost dragoste la prima vedere. S-au căsătorit rapid, iar după un an și Anne a devenit licențiată în pilotaj. A fost prima femeie din lume care a deținut un brevet în domeniul aviației.

Domnul și doamna Lindbergh au zburat împreună în toată lumea. Ea era acum principalul lui copilot.

Crima secolului

Primul lor copil, Charles, s-a născut chiar de ziua mamei lui, pe 22 iunie. Cu siguranță fusese cel mai frumos cadou pe care îl primise vreodată.

Însă bucuria celor doi soți a fost de scurtă durată. În seara zilei de 1 martie, băiețelul lor a dipărut din camera lui. De casă rămăsese sprijinită o scară pe care se presupune că răpitorul a scos copilul din locuință.

Părinții au găsit pe pervaz o cerere de răscumpărare în valoare de 50.000 $. Presa o luase razna, poliția căuta peste tot. Dar copilul dispăruse fărăr urmă.

Pe 12 mai, autgoritățile au găsit trupul unui bebeluș pe care l-au identificat ca fiind al micuțului Charles.

Din cauza durerii și a mediatizării cazului, familia Lindbergh a părăsit America și s-a mutat în Europa.

Între timp, a fost arestat Richard Hauptmann,un tâmplar emigrant din Germania. Având cazier și în patria sa natală, procesul lui Hauptmann a fost foarte rapid, iar vinovatul a fost executat pe scaunul electric patru ani mai târziu.

Desigur, ca în orice caz de crimă puternic mediatizat, au apărut și teorii ale conspirației. Extstau voci care susțineau că Richard Hauptmann a fost doar un țap ispășitor, în spatele dispariției aflându-se însuși Charles Lindbergh.

Ca și scriitoare, Anne a devenit cunoscută prin cartea sa Gift from the Sea pe care a scris-o în timp ce era în vacanță. Este o meditație asupra vieții femeilor americane ale jumătății secolului 20. Se pare că acestea s-au regăsit în paginile lucrării eseistice, care a devenit în scurt timp bestseller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.