Profesorul Wilczur

Profesorul Wilczur

Profesorul Wilczur a revenit în Varșovia de la Radoliszki pentru a-l opera pe bunul său prieten, profesorul Dobraniecki. Wilczur a ajuns la prima oră în capitală și a evaluat starea pacientului. A decis că operația va avea loc chiar în seara aceea. Spre suprinderea turturor, Wilczur a reușit să îndepărteze în întregime tumoarea de pe creier, iar Dobraniecki a supraviețuit operației. Mai mult, surse din spital, susțin că azi dimineață bolnavul și-a recăpătat cunoștința și este înafara oricărui pericol.

După ce și-a recăpătat memoria, profesorul Wilczur s-a întors la acolo unde îi era locul. La spitalul din Varșovia unde își câștigase reputația și care deja îi purta numele. Dar, așa cum era și normal, locul lui din fruntea spitalului, fusese ocupat în lunga lui absență. Cel care îi luase locul lui Wilczur, era fostul său student, doctorul Stefan Dobraniecki.

Dobraniecki a fost nevoit să-i cedeze locul posesorului său de drept. Cea mai mare nemulțumire o avea însă Nina Dobraniecki. Nu putea să accepte ca soțul său să fie pe locul doi. Trebuia cumva să revină la conducerea spitalului. Iar ea va rămâne doamna cea mai răsfățată, cea mai bine îmbrăcată și cea mai rafinată de la reuniunile protipendadei.

Pur și simplu nu putea să înțeleagă cum soțul său este atât de delăsător și se complace în această situație. Doar nu stătea cu el din mare iubire ci pentru statutul pe care i-l oferea. Iar el șimțea asta și ea nu ezita niciodată să-i confirme, chiar și voalat.

Dobraniecki trebuia să-și mulțumească nevasta, așa că a trecut la atac. A răspândit prin tot spitalul părerea lui, bine argumentată de altfel, că Wilczur este prea înaintat în vârstă pentru a mai putea fi la conducerea spitalului. Pe de altă pare, nici doamna Nina Dobraniecki nu pierdea timpul. Înroșea receptorul spunând tuturor cunoștințelor că profesorul își tratează pacienții cu ierburi dubioase, pe care le folosea și pe vremea în care era vraci.

Wilczur nu era în stare să accepte umilința colegilor săi. Așa că a preferat să se retragă. Doar că unul dintre medicii spitalului nici nu putea concepe viața fără el. Esre vorba despre tânăra doctoriță Lucia care simțea că profesorul este marea ei iubire.

Profesorul Wilczur era deprimat și nu-și mai găsea rostul pe lume. Lucia i-a sugerat că în Radoliszki ar fi primit cu brațele deschise. Iar acei oameni simpli aveau mare nevoie de ajutorul lui. Nu a stat mult pe gânduri, și-a făcut bagajele și a plecat la gară. Doar că în tren, a găsit-o pe Lucia.

Avusese dreptate. Țăranii au fost atât de fericiți că s-a întors, încât au pus mână de la mână și le-a construit lui Wiilczur și colegei lui un dispensar. Nu era lux, dar era bine aprovizionat iar pacienții aveau toate condițiile de care puteau dispune într-o clinică de țară.

În sfârșit își găsise liniștea. Era chiar aproape de a-i ceda Luciei, acceptând să o ia de soție. Până când, într-o seară, un tânăr medic de la spitalul din Varșovia, s-a înființat la ușa dispensarului însoțit de doamna Nina Dobraniecki. Aceasta din urmă era de nerecunoscut, gata să se umilească oricât și să-i promită orice lui Wilczur, numai pentru a-i salva soțul. Fusese diagnosticat cu un cancer cerebral și toate somitățile medicale refuzaseră o operație. Singura ei speranță era la el.

Wilczur nu ar fi fost împăcat dacă ar fi refuzat să salveze un om, indiferent care ar fi acela. Așa că pleacă la Varșovia cu condiția ca tânărul medic să-i țină locul până se va întoarce.

Acum operația îi reușise, pacientul era salvat dar nu se va întoarce imediat la Radoliszki. O va lăsa pe Lucia să stea mai mult în compania colegului cel tânăr. Era metoda lui de a afla dacă chiar îl iubește pe el, în ciuda diferenței de vârstă, sau doar își închipuia că îl iubește.

Ce va găsi profesorul Wilczur când va reveni la dispensarul lui, veți afla doar citind Profesorul Wilczur, continuarea romanului Vraciul

Mi-a plăcut?

Indiscutabil! O poveste emoționantă și extraordinar de bine scrisă care mi-a asigurat trei nopți foarte intense. Vă recomand, cu mare drag, ambele volume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.