Thomas Harris

Thomas Harris

Pe 11 aprilie 1940, se naște în Jackson, Mississippi scriitorul Thomas Harris. Dacă nu ați auzit de el, nu-i nimic. Sigur ați auzit de personajul său care l-a depășit cu mult în materie de celebritate. Despre cine este vorba? Desigur despre Hannibal Lecter. Cum i-a venit ideea lui Harris să creeze terifiantul personaj? De unde știe că pancreasul este cel mai gustos organ omenesc? Cu ce carte a revenit de curând în atenția cititorilor?

Din păcate la primele două întrebări nu vă pot da un răspuns. După apariția Tăcerii Mieilor, jurnaliștii și mai ales cititorii erau dornici să afle aceste răspunsuri. Însă Harris a evitat cu eleganță, cât de mult a putut, să vorbească despre cum s-a născut în înschipuirea lui acest personaj malefic. Nici chiar atunci când cineva i-a sugerat că trebuie să fii un psihopat să scrii o asemenea carte, scriitorul nu a reacționat.

Dar tăcearea nu i-a diminuat în niciun fel succesul. Hollywood-ul a ecranizat Tăcerea Mieilor film care a fost distins cu cinci premii Oscar. Ulterior au apărut și alte thrillere care îl aveau ca erou principal pe Hannibal, celebrul psihiatru canibal.

Până anul trecut, Thomas Harris a stat deoarte de lumea literară. A revenit însă în forță cu un nou thriller: Cari Mora.

De data aceasta, autorul a introdus în scenă personaje noi, dar la fel de interesante. Psihopatul se numește acum Schneider și este la fel de înspăimântărtor ca predecesorul său. Romanul are toate ingredientele să vă țină cu inima la gură pe tot parcursul lecturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.