În pielea unei jihadiste

În pielea unei jihadiste

Sute de tineri și adolescenți francezi, belgieni și nu numai sunt racolați si radicalizati pe Internet cu o ușurință fantastică de către Statul Islamic. Din spatele monitorului tinerele naive sunt seduse de teroriști, se convertesc și fug in Siria. Abu Bilel tocmai îi da ultimile indicații lui Melodie care se pregătește să plece săptămâna aceasta pe drumul fără întoarcere către Siria. Va merge tânăra până la capăt, părăsindu-și familia și stilul de viață occidental? Click pe link si veti afla.

Ei bine, nu! Melodie nu va renunța la nimic pentru Jihad. Și asta pentru ca nu este tânăra de 20 de ani, naivă și rătăcită, pe care Abu Bilel al Firanzi deja o crede nevastă. Este o jurnalistă in varsta de 30 de ani, curajoasă, puternică și specialistă în reportajele despre terorism. În ultimii ani a fost asaltată de mame disperate care și-au pierdut fii și fiicele printre extremiștii din Siria.

Pentru a obține informații din interiorul Statului Islamic, pozează drept o tânără proaspăt convertită la islam. Când se trezește „agățată” de de un anune Bilel al Firanzi și când descoperă că acesta este și cel mai apropiat francez de al Bagdhadi, se decide imediat sa-i facă jocul.

Îmbracă în fiecare seară veșmintele specifice religiei proaspăt adoptate și conversează supusă cu prerendentul său. Bilel devine pe zi ce trece mai insistent și mai posesiv, iar Melodie trece rapid de la statutul de logodnică la cel de soție. Este bombardată de mesaje și zorită să plece cât mai rapid în Siria fără să privească înapoi. Abu Bilel prinde încredere în viitoarea lui nevastă și îi împărtășește o parte din din isparavile lui sângeroase. Fiecare întâlnire este filmată de un cameraman și va servi la reportajul pe care Anna îl va scrie.

Melodie primește de la „soț” instrucțiunile pe care avea să le urmeze cand va părăsi Franța și datele de contact alte unor indivizi care o vor ajuta să ajungă in brațele lui.

Cum se va schimba viața jurnalistei în urma acestei experiente? Va risca să meargă până la capăt? Toată povestea si dezvăluiri incredibile din culisele Statului Islamic, le veți afla citind cărțile reportaje ale Annei Erelle. O realitate șocantă, de care auzim doar la știri dar care poate fi mai aproape de noi decât credem.

Anna Erelle este pseudonimul autoarei. Numele real îl ține secret din motive de securitate, lense de înțeles. Chiar și așa, după publicarea reportajelor, viața ei s-a schimbat dramatic. Și oricât de mult s-ar strădui să nu dea atenție amenințărilor la adresa ei care continuă să vină prin toate mediile, realitatea o prinde mereu din urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.